tiistai 15. syyskuuta 2015

Viimeinen työtiistai

Salut !
Tässä näitä omenataskuja, tykkäsin tehdä noita
viiltoja, se oli jotenkin terapeuttista :D
Tänään tuleekin  vähän tylsempi postaus kun en kuvia muistanut/jaksanut/ehtinyt oikeastaan ottaa kuin yhden :D
Tänään teimme aamulla perus eclairien täytöt, piirakoiden leikkuut+koristelut leivoksiksi, cannelet jne.. Sitten olikin omenataskujen tekoa oikein urakalla. Teimme voitaikinaisia varmaan jonkun ~30kpl ja santataikinasta ~50-60kpl. Voitaikinasta tehtävät ovat kyllä sata kertaa kivempia tehdä kun se taikina on niin mukavaa käsitellä, santataikina kun on helpommin hajoavaa ja hauraampaa. Ja kun tuonne sisälle tungetaan ylläripylläri sitä omenahilloa ihan hitookseen paljon, hyvä että kiinni saa :D niin meinaa välillä mennä sen santataikinan kanssa hermo, mutta tänään onneksi taikina oli hyvällä tuulella ja suostui hyvin yhteistyöhön joten ei hermoja tänään tarvinnut menettää.
Teimme myös tosi paljon tartaletti pohjia pakkaseen. Välissä kävin auttamassa Christoffia kun hänellä oli tänään ilmeisesti niin paljon hommia. Tein pitsapohjia, jotka myös esipaistoin taas, tällä kertaa onnistuin olemaan polttamatta itseäni! Autoin myös pienten suolaisten piirakoiden, quishe, teossa ja se oli kyllä tuskallista, kun oli niitä herkkupiirakoita, joissa oli vuohenjuustoa, sipuleita jne, sekä juustoa ja sellaista huumaavan tuoksuista tomaattimössöä, nenän edessä ja oli ihan jäätävän kova nälkä! Onneksi ne menivät pakkaseen, ettei tarvinnut kestää sitä herkullista tuoksua, joka niistä olisi tullut :D Sitten tein kaikenlaisia pikkuhommia ja menin takaisin konditoriaan.
Siellä sitten vielä vähän siivoiltiin jne. Aika sellainen normipäivä tänään, eli ei mitään ihmeellistä kerrottavaa.
Ja ainiin, pakko sanoa vielä siitä kakusta jonka täällä "kotona" tein, että oli sen takia siis niin järkyttävän ruma, koska minulla ei ollut mitään välineitä. Pelkkä pikkulusikka ja veitsi olli käytössä, sillä kaikki ruokalusikatkin olivat pesussa, sekin olisi ollut vähän parempi kuin pikkulusikka :D Mutta onneksi tuli vain meille syötäväksi niin ei ulkonäkö niin haitannut.
Tällä viikolla onkin ollut aika huono ilma. Tuulee niin maan perkkeleesti ja sataa aina välillä tosi kovaakin. Täällä on tosi hassu sade, välillä tulee kuin esterin perseestä ja sitten loppuu kuin seinään ja sitten saattaa vaikka aurinkokin näyttäytyä ja ihan yht äkkiä tulee taas vettä ihan kaatamalla ? outoa.
Eipä tältä päivältä nyt sitten kai muuta. Huomenna viimeinen patonkiauto kierros, yhyy.
-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti