maanantai 14. syyskuuta 2015

Viikonloppua ja toiseksi viimeinen maanantai

Bonjour !
En viikonloppuna ehtinyt ollenkaan kirjoittelemaan, koska oli niin paljon ohjelmaa. Ja tänään ei kirjoitus meinaa millään sujua koska oon ihan väsy vaikka nukuin 2h päikkäritkin..joten pahoittelen jos nyt on tosi huonoa suomenkieltä ja muutenkin epäselvää tekstiä. Yriätn parhaani, että saisin kaikki asiat edes jotenkin tähän kirjoitettua. Lauantaina tein täällä "kotona" kakun, ei ihan sellaista saanut tehtyä kuin olisin halunnut, sillä en saanut tuoreita mansikoita, joten peruskakkupohja, kostutus mansikkamehulla, mansikkahilloa, banaania ja kermaa. Päälle laitoin sitten hilloa ja kermavaahtoa ja raastoin vähän Fazerin sinistä, tuli muuten tosi ruma kakku. En tiedä mikä näissä Ranskalaisissa jauhoissa muuten on, mutta peruskakkupohjastakin tulee ihan super! Jotenkin niin pehmoinen ja maukas ja vaan niinkun niin hyvä etten ymmärrä mikä näissä jauhoissa on niin hyvää :o
Perjantaina menimme Camillen ja kavereiden kanssa ihanaan 50-luvun ravintolaan syömään mahtavan herkulliset burgerit. Syömisen jälkeen ajoimme luisteluradalle. Siellä oli tosi kivaa, oli sellainen kotoinen olo kun oli kylmää ja jäätä :D Ja se luistinrata oli vähän kuin disko samalla, oli djt ja välkkyvalot ja kaikki, se oli kyllä tosi hauskaa. Camille vaan kaatui aika pahasti siellä luistellessa, joten lauantai meni sitten ihan vaan löhötessä, mikä ei kyllä haitannut kun sunnuntaille oli tiedossa niin paljon ohjelmaa. 
Eli sunnuntaina lähdimme 10.00 ajelemaan kohti rannikkoa ja saarta, jonka nimeä en nyt kuollaksenikaan sitten muistakkaan kun tähän pitäisi se kirjoitta... Noh, lisään sen vaikka sitten myöhemmin kun muistan kysyä sen nimen :D Camille ei tosiaan päässyt mukaan kipeän häntäluunsa vuoksi, joten menimme perheen isän kanssa kahdestaan. Ajomatka suuntaansa kesto noin 1,5h ja koko matkan ajan ihailin Ranskan kauniita maisemia. Saarella menimme ensimmäisenä käymään sellaisella "meren alaisella tiellä", joka siis laskuveden aikaan on avoinna, siellä pääsee kävelemään tai menemään autolla, ja nousuveden aikaan siitä tiestä ei ole jälkeäkään(paitsi liikennemerkkien päät jotka vähän näkyvät pinnan alta). Tosi monet olivat keräämässä simpukoita ym siellä silloin kun ei ollut vettä ja tosi hyviä saalita olivat saaneetkin, ämpäreittäin simpukoita ja ostereita ja mitä lie meren eläviä. Voin sanoa, että päivän päätteeksi kun kävimme vielä katsomassa tietä uudestaan, en olisi uskonut paikkaa samaksi ! Se oli tosi uskomatonta, aikaisemmin siinä oli ihan selkeä ja hyvä tie ja nyt meri ! 
Kiertelimme ympäri saarta katsomassa upeita satamia, rantoja, ja muita mukavia juttuja. Kävimme syömässä sellaisella letturavintolassa, pääruoaksi söin sellaisen suuren juustolla ja ratatouillella täytetyn herkullisen lättysen ja jälkkäriksi otin muka pienemmän letun, crepen, missä oli sisällä karamellisoituja omenia, päällä kermavaahtoa, kotitekoista vaniliajäätelöä, sekä pekaanipähkinöitä ja vaahterasiirappia, nam ! Vaikka ruoka oli ihan uskomattoman hyvää, teki tiukkaa saada viimeiset haarukalliset jälkkäristä alas kun olin aivan täys ! Mutta pidin kiinni periaatteestani, kaikki mistä maksetaan, syödään. :D
Kävimme myös sellaisessa ihanassa matkamuistomyymälässä, missä oli kaikkea ihanaa meriaiheista tavaraa, sieltä ostin vähän tuliaisia.
En nyt tämän tarkemmin kirjoita saari reissusta, kerron sitten mieluummin kasvotusten lisää niille joita kiinnostaa :D koska ajatukseni kulku ei ole nyt parhaimmillaan ja muutenkin, jos koko reissun tähän selittäisin ei loppua tekstille näkyisi.
Sitten tämän päivän työpäivään. Olin aamulla ihan superväsynyt, sillä olimme eilen vasta kymmenen aikaa illalla kotona ja sitten söimme ja pääsin nukkumaan vasta 23 aikaan. Viideltä kun kello soi, oli ensimmäinen aamu kun v*tutti kun joutui nousemaan, olin jotenkin niin puhkipoikki edellisestä päivästä, mutta sain tsempattua itseni töihin. Töissä sitten yhtäkkiä ei enää niin väsyttänytkään kun pääsi kunnolla kivoihin hommiin. Tänään Jordan ei ollut töissä, vaan minä, Margerie(?) ja yksi leipureista olimme konditoriassa. Oli kivaa vaihtelua, kun ei tehty ihan samoja tuotteita kuin Jordanin kanssa. Tänään pääsin myös kuorruttamaan eclaireja pelkän täyttämisen sijaan. Se oli vaikeampaa kuin miltä se näyttää ! Mutta aion oppia sen vielä kunnolla, täällä en ehkä ehdi mestariksi tulla, mutta kotona jatkan harjoittelua. Sitten otin oppia katsomassa sivusta, kun leipuri(joka oli muuten myös tosi hyvä kondiittori) koristeli mille fouillen ja muita leivoksia. Tänään sain taas myös maistella vaikka ja mitä :D Nektariinipiirakkaa, ihanaa omenaleivosta, vaniliapiirakkaa, aprikoosipiirakkaa, suklaamousseja, kolmen suklaan kakkua ...... lista jatkuu ja jatkuu :D
Tosiaan teimme myös sellaista aivan ihanan silkkistä ja täydellistä kolmen suklaan kakkua. Pohjaksi tehtiin sellainen pähkinä-marenki-keksipohja, joka oli tosi hyvää ja sopivan pehmoista. Mousseihin tehtiin pohjalle Appareil à bombe, eli sokeria, keltuaisia ja maitoa kuumennettiin 82-84 asteiseksi ja sitten vaahdotettiin. Sitten tähän bombeen lisättiin aina valko-,maito- tai tummaasuklaata, liivatetta ja kermavaahtoa. Aika tosi iso töinen tämä kyllä oli, mutta kun tehtiin kerralla isot satsit niin siinähän se samalla tuli. Päälle tuli sitten vielä sellainen joku valmis kiiltävä suklaakuorrute. Tästä isosta levykakusta sitten leikattiin tilauskakuksi palanen ja koristeltiin sellaisella laatalla ja suklailla. Tuli tosi nätti :) Tykkään ihan sikana näiden tyylistä tehdä nuo koristelaatat tuohon päälle, se on vissiin ihan jotain sokerimassaa/marsipaania, jota sitten poltetaan kaasupolttimella ja koristellaan.
Tänään oli myös the boss Jeromen synttärit, jota juhlistettiin drinksuilla ja ensimmäistä kertaa koko reissun aikana jouduin vähän kiusalliseen tilanteeseen alkoholittomuuteni takia. Mutta siitäkin selvittiin pienellä selittelyllä ja coca-colalla :D 
Nyt jää varmaan taas tosi paljon pois, mutta koska aivot lyö ihan jumiin koko ajan tässä on kaikki mitä tällä erää saan kerrottua :D
-Laura
Tässä tämä kamalan ruma kakku XD

Eclaireja, ei muuten erota mitkä on mun, koska ei
se ammattilaisellakaan tuu aina saman näkösiä ;)
mutta siis mun on alhaalta kolme lähintä ja ylärivin puolet suunnilleen.

Mille fouille koristeltuna

Kolmen suklaankakusta jääneet mousset mousseina

Tässä koko kakkunen, NAM

Ja tässä tämä tilauskakku

50-luku teemaisesta ravintolasta pari kuvaa


Nimi oli siis Memphis

Tässä mun iiihana hamppari annos :p

Mageet luistimet ! Oli muuten tosi hyvät jalkaan

Kalastushökkeleitä

Tässä on se "merenalainen tie"

Ja siellä niitä simpukankerääjiä
Ja tässä "tie" vähän eri vinkkelistä
Tästä me ajettiin tuonne "mereen" silloin aiemmin päivällä :D
Ja tässä vähän historiaa

Tässä jälkkäri crepperi

Laivoja

Lisää laivoja

Meri

Maisemaa

Rantaa

Majakka

Maisemaa

Joku mies kalasti tämän pyörän :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti