maanantai 7. syyskuuta 2015

Kolmanneksi viimeisin maanantai

Salut !
Tänään tajusin, että on oikeasti enää kaksi kokonaista viikkoa ja yksi maanantai jäljellä. Sitten lähden takaisin kotiin. Ja koska nämä viikot vain tuntuvat menevät ihan huomaamatta, kohta huomaankin jo olevan se viimeinen maanantai töissä ja seuraavana päivänä kotimatkan alkavan..kummallista. No, onneksi tässä on vielä aikaa ! Pitää nauttia jokaisesta päivästä täysin rinnoin.
Tänään kun menin kuuteen töihin, tuli yksi leipureista sanomaan, että laittaisin pakasteet, hoidin homman ja odottelin Jordanin tuloa töihin ja ihmettelin kun konditoriassa ei oltu tehty mitään ja hän on aina jo täysissä hommissa kun tulen. No siitä sitten pällistelin ja yritin kuumeisesti miettiä, menenkö alhaalta kysymään vai odotanko vielä hetken. Onneksi Christoff sitten tuli vähän ennen seitsemää töihin ja kysyin häneltä, että mitä teen. Hänkin oli vähän ymmällään ja pienen selvittelyn jälkeen selvisi, että Jordanilla onkin vapaapäivä? Vaikka lauantaina sovimme hänen kanssaan tästä maanantainsa. Selvä, no sitten olinkin Christoffin kanssa tämän maanantain :D 
Oli ihan kiva päivä, aika samalainen, kuin muutkin päivät keittiössä. Teimme täytettyjä patonkeja, pitsaa, pitaleipiä, jotain ruokaa jne. Christoff on hauska kun nyt jo vain sanoo minulle että: "haluan kaksi pitsaa, tee mitä haluat" ja osoittaa laatikoita. Saan siis jo laatia päivän menuakin :D Se on kivaa, kun luotetaan noin paljon, mutta silti kyselen ja varmistelen koko ajan, sillä en ole yhtään varma mitkä maut täällä ovat hyviä keskenään ja mitä täällä Ranskassa halutaan pitsaan. Suomessa olisi helppo: kinkkua, ananasta ja homejuustoa ja suurinosa olisi tyytyväisiä. :D Noh, toiseen pitsaan laitoin pohjalle tuorejuustoa ja pestoa, sitten graavilohta, vuohenjuustoa ja juustoa, koristeeksi sitruunaa ja oliivit. Toiseen pitsaan jouduin kyselemään aika paljon, koska en tiedä yhtään mitään näistä lihakimpaleista mitä täällä on :D joten siihen tuli pohjalle tomaattikastike, sitten jotain ihme könttilihaa, jotain vähän pekonin oloista lihaa, homejuustoa, herkkusieni-ruohosipulihöystettä, juustoa, sekä koristeeksi tomaatit ja oliivit. Christoff oli ainakin tyytyväinen, joten suoriuduin ilmeisesti ihan hyvin :D
Minustahan tulee tällä reissulla leipuri-kondiittorin lisäksi vielä kokkikin ! Christoff on nimittäin tosi taitava, hyvä maustamaan, sekä yhdistämään eri makuja ja koska hän puhuu hyvää englantia osaa hän kertoa mitä tekee ja miksi jne. Ja hänen kanssaan opin myös aina tosi paljon uutta Ranskasta. Tänään esimerkiksi keskustelimme siitä, miten huono juttu se on, että ranskalaiset puhuvat niin huonoa englantia ja että täällä dupataan kaikki jne. Kuulemma Ranskan presidenttikään ei puhu englantia?! 
Kävimme me myös vähän konditoria puolellakin tänään, kaulitsemassa huomiselle muutaman omenapiirakkapohjan santataikinasta. 
Töiden jälkeen kävin pyörällä pyörähtämässä kaupassa ihan muuten vaan ja sitten tulin syömään, suihkuun ja nukkumaan. Kohta lähden varmaankin vielä vähän kävelemään ympäriinsä kun on niin kaunis ja lämmin ilma. Eilen kävimme sellaisella pienellä "vuorella" mistä oli tosi kauniit näkymät kaupunkiin. Laitan alle vähän kuvia sieltä.
Eipä tältä päivältä muuta.
- Laura
Lohipitsa

Lihapitsa

Lohipitsa

Lihapitsa

Pieni kappeli sieltä mäeltä

Metsää ja maisemaa

Polku

Maisemaa, huomatkaa taustalla avautuva kaupunki maisema

Tuulimyllyt

Täällä me olimme

Vielä yksi maisemakuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti