perjantai 4. syyskuuta 2015

Normipäivää


Bonjour !
Tänäänkö muka jo taas perjantai? Miten nämä päivät vaan lentävät eteenpäin..noh onneksi on vielä puolet jäljellä. Huomenna menen töihin ns.korvaamaan sen ensimmäisen tiistain, jonka sain vapaaksi myöhäisen tänne kotiutumisen takia. 
Tänäänkin olin patrisserie puolella ja siellä alkaa olla jo aika hyvin rutiinit ja samantyyliset tuotteet, joten tästä ei nyt hirveän pitkä postaus pitäisi tulla. Uusi tuote oli ilmeisesti tuulihattu-tyylisestä taikinasta tehdyt sellaiset pienet palloset, mitkä kuorrutettiin raesokerilla. Alkuun se pursotus meni kyllä ihan plörinäksi, mutta viimeiseen peltiin olin jo melkeinpä tyytyväinen. Se sokeritointi tehtiin hauskasti ja "tosi helposti "...multa kun se ei vielä oikein meinannut sujua ja Jordan oli vaan että "easy, easy" ja olin sillee, ehkä sulle kun oot niin monta kertaa tätä jo tehnyt :D Mutta kyllä se sokerointikin jo melkein onnistui sinnepäin..se siis tehtiin niin, että parin ekan rivin päälle laitettiin hirveät kasat sitä sokeria ja sitten peltiä "heiteltiin" sillälailla, että sokerit pomppivat loppujenkin päälle. 
Tänään myös ne suklaaleivokset, joista silloin joku päivä (en enää muista mikä päivä kun nää päivät menee niin nopeasti) sanoin ja laitoin kuvan kun olivat menossa vasta hyytymään, saivat suklaisen suihkurusketuksen. Välineenä tähän käytettiin pakkauksen perusteella ihan jostain rautakaupasta ostettua talon tms maalaamiseen tarkoitettua ruiskumaalaus konetta tai mikä lie onkaan. Ihan hauska, sellainen mattapinta niihin tuli tuolla tekniikalla. 
Sitten oli perus pellitystä, omenapiirakoita, canneléiden valmistusta, kreemien valmistusta, tiskausta, siivousta jne. Tänään olin jotenkin niin väsynyt tai jotain, ettei mikään oikein meinannut sujua ja jossain vaiheessa päivää nälkäkin kurni vatsassa ja meinasi vähän kiukuttaa. Sain kuitenkin pidettyä kiukut sisälläni ja hoidettua hommat ihan kunnialla. Kotiin kun pääsin söin, kävin suihkussa ja menin nukkumaan ja nukuin taas melkein kaksi tuntia :D
Täällä olen muuten ainoa, joka käyttää minkäänlaista myssyä. Se toinenkin tyttö on ilman hattua, vaikka sillä on tosi pitkät hiukset, onneksi ne on sentään aina nutturalla, mutta silti. Minullekkin sanottiin, ettei olisi pakko pitää sitä, mutta pidän ihan mielelläni, eipähän ainakaan vahingossakaan löydy punaisia hiuksia mistään mistä ei pitäisi. 
Eipä tässä kai muuta, laitan muutaman kuvan taas tähän alle.
- Laura

Tässä vaihekuva 1. osassa sokeri, sitten peltiä pomputellaan niin,
että muihinkin sitä menee. Sokeria on siis enemmän, mutta tässä vaiheessa
muistin ottaa kuvan niin se oli heti otettava :D
Tässä kaikki sokeroituna

Ja tässä valmiina

Leivokset suihkurusketuksessa

Tässä osaa päivän tuotoksista. Omenapiirakoita, eclaireja vielä
ilman kuorrutusta, sekä vadelma- ja persikkapiirakoita muru
kuorrutuksella.
Tässä netistä otettu kuva Canneléista

Tässä vielä videokin siitä suihkukuorrutuksesta, tässä yksi
kerros, jonka jälkeen peltiä käännetään ja toiselta puolelta jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti