lauantai 5. syyskuuta 2015

Lauantainen työpäivä

Bonjour !
Tänään olin siis poikkeuksellisesti töissä, korvaamassa sen ensimmäisen tiistain. Päivä oli vähän erilainen, kuin normaalisti. Oli paljon kaikkia tilauskakkuja ja ihania leivonnaisia ja ah ! Mutta sitten taas siivottiin joku 3h, Margerien(?) kanssa pesimme katot ja seinät ja kaikki laitteet ja uunit ja kylmiöt jne putipuhtaiksi. Eli aika kaksipiippuinen päivä, oli aivan ihanaa päästä tekemään ja näkemään kaikkia niitä ihania ja mahtavia ja kauniita leivoksia, mutta se suursiivoaminen oli tosi tylsää. Joo, sekin liittyy läheisesti tähän ammattiin... mutta se vaan kun kerkeän Suomessa siivota ihan tarpeeksi, niin täällä kun nyt on vaan tämän yhden kuukauden olisi mukava tehdä asiaa koko aika, sillä Jordan teki niitä samoja leivoksia ja kakkuja missä olin jo auttanut, eli olisin hyvin voinut niissä auttaa, mutta sen sijaan siivosin monta tuntia sormet rakoilla. Ja täällä hygienia on tosiaan vähän erilainen. Rätit joita käytimme siivoamiseen ovat käytössä kyllä ihan joka paikassa. Aikaisemmin päivällä Jordan pyyhki palettinsa leivoksia siirrellessään samaan rättiin, jolla nyt pesin likaisia seiniä? Huuhdellaanhan ne rätit siinä välissä, mutta silti ajatus on vähän ällö. Ja koska siivoamista oli aika paljon rätti oli kaukana elintarvike käyttöön soveltumisesta..mutta täällä ei tosiaan ole niin justiinsa.
Ja ainiin, siihen joudun todella pettymään, että täällä töissä en kyllä tule oppimaan miten macaronsit oikeasti täällä Ranskassa tehdään. Täällä käytetään sellaista valmis mixiä. Onneksi Camille lupasi opettaa minulle sen. 
"Leipomoranska" alkaa sujua jo ihan hyvin, ei tarvita enää sanakirjaa missään perusasioissa, jos jostain erikoisemmasta puhutaan niin sitten kaivetaan se aina esille pölyttymästä :D Joskus vaan en ole ihan varma, puhuvatko he englantia vai ranskaa ja joudun muutamaan kertaan kysymään että mikä oli? :D Eipä se mitään, on jo onneksi niin hyvä tunnelma, että sitten vain naureskellaan yhdessä.
Töistä kun pääsin, tulin "kotiin" kävin suihkussa, söin ja sen jälkeen olen vain makoillut ja katsonut netflixiä. Minulla oli suuret suunnitelmat lähteä kävelemään ja käymään kaupassa jne, mutta jotenkin on ollut ihan puhki ja laiskottanut ihan hirmuisesti niin en sitten saanut aikaiseksi lähteä mihinkään :D Olisihan tässä vielä aikaa, mutta tuskinpa saan itsestani irti tänään mitään. Huomenna sitten taas. Huomenna menemme katsomaan joitakin nähtävyyksiä ja jollekkin vuorelle, eli huomiselle on ohjelmaa.
No nyt tuli kyllä lyhyt postaus, mutta ei se mitään ! Joskus näinkin. Loppuun laitan vielä kuvia tältä päivältä:
-Laura
Macaron leivoksia - tässä näkyy vaiheet, miten tehtiin

Valmiita leivoksia


Macaron-kakku, samaantyyliin kuin leivokset

Vasemmalla Jordanin tekemä, oikealla minun

Jordanin

Minun

Mansikka-raparperi leivoksia, ah niin kauniita! 

Suklaa-moccaleivoksia

Tässä vielä molemmat kuvassa

Edessä valkosuklaa-vadelma leivoksia ja takana super-
suklaisia leivoksia

Valkosuklaa-vadelma

Suklaa (Ovat vielä vähän huurteisia pakkasen jäljiltä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti