torstai 10. syyskuuta 2015

Canneléita ja sandwicheja


Salut !
Tänään päiväni alkoi itsenäisellä toimimisella konditoriassa. Eli siis sain vastuulleni tehdä 60kpl canneléita, eli täyttää vuoat ja paistaa ne. Helppo hommahan se oli, mutta silti vähän jänskää, olisihan tässäkin voinut mennä vaikka mikä pieleen ainakin mun tuurilla :D Mutta onneksi kaikki meni tosi hyvin ja kun vein valmiit cannelét myymälään, kaikki kehuivat niitä kauniiksi ja tosi hyvännäköisiksi, eli ilmeisesti olin jotain tehnyt oikein..? :D Siinä sitten vain hymyilin ja nyökyttelin, tuntuihan se kivalta tottakai kun oli onnistunut. Vaikkakin näinkin helpossa jutussa, mutta kuitenkin itsenäisesti kun ne tein(eilen sen "taikinan" ja tänään nämä muut vaiheet) niin sain lisää itsevarmuuttakin.
Tässä tätä "taikinaa"

Vuoat

Täytettynä

Ja valmiina ! 

Sain maistaakkin, oli meinaan ihan super hyvää !
En olisi uskonut sen taikinan perusteella, että olisi
maistunut näin hyvältä. Tällainen huokoinen siis sisältä :)
Sillä aikaa kun cannelét olivat uunissa (noin tunnin) niin autoin Christoffia täytettyjen patonkien teossa jne. Tänään emme tehneet ihan niin paljon kaikkea kun oli tosi hiljainen päivä myymälässä. Eli kokkaushommien sijaan tänään oli sittenkin enemmän konditoria painotteinen päivä, mikä oli kyllä ihan kiva juttu. Teimme siis sellaisia omenapiirakoita, joihin tuli pohjana santataikina, sen päälle sellaista mantelivoikreemiä, sitten omenoita, lisää kreemiä ja sellaista nougatcruhsia. Yksinkertaista, mutta hyvää ! Omenapiirakoiden lisäksi teimme myös suklaamoussea, joka oli ihan superhyvää ja helppo valmistaa:
500g suklaata sulatetaan vesihauteessa, siihen lisätään 10kpl keltuaisia. 10kpl+380g valkuaisia vatkataan kovaksi vaahdoksi ja käännellään suklaaseokseen. Valmis mousse annostellaan kippoihin, annetaan jähmettyä kylmässä ja koristellaan. Nam.
Tässä kuvaa siinä omenakoneesta, mikä kuorii, poistaa keskustan ja viipaloi
omenan, kaikki kerralla, kätevää !

Tällaista jälkeä sillä siis saa

Omenapiirakkaiset teossa

Ja valmiina, nam.
Suklaamoussesta en muistanut ottaa kuvaa kun söin sitä niin innoissani :D
Töiden jälkeen tulin käymään "kotona" syömässä ja suihkussa ja sitten lähdin taas kävelemään ja vähän shoppailemaan. Tänään oli tosi kuuma ja kaunis päivä, ihana kesäpäivä. Kävelin Les Herbiersin ikäänkuin keskustaan ja siellä pyörin pikkukaduilla ja poikkesin monessa pienessä mukavassa putiikissa, missä oli kaikenlaisia ihania esineitä ja koruja ! Yhdessä putiikissa se myyjä puhui myös tosi hyvää englantia, ihan häkellyin kun sopersin ranskaksi etten puhu ranskaa ja sitten sieltä pamahtikin hyvää englantia ! :D Harmikseni yksi ihana suklaa/macaron puoti oli suljettu, en lapuista ymmärtänyt että miksi, mutta varmasti palaan sinne vielä! Kuolasin ikkunan läpi niitä varmaan voi sanoa kymmeniä eri macaronseja ja käsintehtyjä suklaa ja nougatherkkuja ja kaikkia muita ihanuuksia. Paluumatkalla poikkesin sellaisessa ihanassa puistossa, ja sieltä löytyikin vaikka mitä ihmeteltävää. Siellä oli upeita puita, hauskoja "taideteoksia", istumapaikkoja, ei-niin-hyvin-hoidettu kalalampi, sekä salaiset portaat, jotka johtivat sellaisen suuren lintuhäkin luokse. Vietin puistossa pitkän tovin, sillä ilma oli niin kaunis ja se paikka oli jotenkin tosi rentouttava. 
Tässä vähän kuvia puistosta ja muualtakin:
Katutaidetta :)

Keskustasta

Patsas keskustasta

Saint-Pierre kirkko tms, tosi iso !




Puistosta

Lisää taidetta puistosta

Hauska puu tosi puhtaan kalalammikon vierellä

maisemaa puistosta

Salaiset rappuset lintuhäkin luo

Tässä tämä lintuhäkki

Häkissä oli myös kana ja kukko
Häkissä oli myös pupu

Yksi esimerkki häkin linnustoista

Ja toinenkin

maisemaa puistosta

Hauska koriste-amppari, joka on täytetty pullonkorkeilla

Tässä on ihan mun näkönen talo, turkoosit ovet ja ikkunat ! :)
Eipä muuta tältä päivältä ! A demain ! Huomiseen !
-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti