perjantai 11. syyskuuta 2015

Vendredi again?!

Bonjour !
Miten taas voi olla muka perjantai? Vastahan oli maanantai :o Enää ensiviikko ja sitten seuraavan viikon tiistaina jo lähden, kamalaa miten nopeasti aika meneekään. Päivittelen tätä jokapäivä :D
Tänää menin taas kuuteen töihin. Herätys klo. 5.00 ja venyttelyiden kautta pirteänä kuin peipponen taas uuteen, ihanaan päivään. Olen aamuihminen ja siksi aikaiset herätykset eivät ole ongelma, varsinkin kun tietää, että edessä on taas mukava ja työntäyteinen päivä. Perheen isä vie minut aina aamulla töihin, ja joinain päivinä otamme pyörän takaronttiin mukaan, jos hänellä on töitä. Pyörällä takaisin tulo on itseasiassa minusta mukavampi vaihtoehto, sillä silloin ei tarvitse ressata jos töissä menee vähän pidempään tai jos saadaan siivottua vähän nopeammin, on tylsää odotella kyytiä. Ja koska pyöräily on kivaa ! Ja tämä matka on sen verran lyhyt, että olen yrittänyt sanoa, että voisin kulkea pyörällä ihan molempiin suuntiin, kun se ei ole kuin 10min, mutta silti perheen isä vie minut joka aamu. :D Noh, en valitakkaan.
Olen kyllä jo aika mestari eclairien täytössä. Tänäänkin täytin n.kuusi pellillistä niitä ja se sujuu jo hyvin. Kahvitäytteen kanssa meinasi kyllä mennä totaalisesti hermo, kun se oli niin löysää kun Jordan jostain syystä lämmitti sitä kaasupolttimella vaikka sanoi sen olleen hyvää jo ennen sitä lämmittämistä? Siinä vaiheessa, kun aloin täytettä laittamaan pursotuspussiin ja se valui ihan nesteenä siitä läpi(kun siis normaalisti on sellaista jämäkkää) niin teki mieli heittää koko pussi seinään ja jättää homma siihen. Taistelin kuitenkin tieni voittoon ja suuren sotkun kautta sain kuin sainkin kaikki kahvi-eclairit täytettyä. Ihan jäätävän sotkun sain kyllä aikaiseksi ja olin itsekin ihan siinä täytteessä :D Ehkä Jordan vain halusi testata, kuinka lehmän hermot minulla onkaan, meinasi kyllä oikeasti mennä hermot ja tulla pari rumaa sanaa, mutta sain hillittyä itseni..
Täällä muuten käytetään ihan kaikkeen sellaista créme pâtissiéreä, joka on sellainen keitetty maitopohjainen, kiisselimäinen mönjä, joka ennen käyttöä vaahdotetaan ja maustetaan tarvittaessa esim.moccapastalla, suklaa-aromilla... Sitä käytetään myös erilaisiin leivoksiin sekoitettuna esim.kermavaahtoon tai vaahdotettuun voihin. Ja jos täällä tehdään omenapiirakkaa, siinä sitten myöskin on sitä omenaa. Hedelmää/marjaa/tms. sullotaan kaikkiin pienimpiinkin tarteletteihin ja leivoksiin niin paljon, ettei enempää kyllä saisi sitten millään siihen laitettua. Vähän eri meininki, kuin Suomessa. Ja ulkonäkö on tosiaan ihan tositarkkaa. Mutta vaikka leivokset näyttävät henkeäsalpaavan upeilta ja tosi aikaavaativilta, koristelut on loppupelissä melko yksinkertaisen simppeleitä, täällä vain osataan tehdä niistä yksinkertaisen upeita. Se täältä ainakin yhtenä isona juttuna jää käteen, että pyrkii miettimään ehkä vähän helpomman reitin yhtä näyttävään koristeluun, sillä se on mahdollista ! Tähän asti minulla on ollut aika sellainen liiankin näpertely ja pikkutarkka tyyli koristelussa, mikä tietysti on hyvä sekin, mutta se on aika aikaavievää, joten täällä olen oppinut koristelemaan kauniisti, mutta "helpommin".
Cannelet tein tänään samanlailla, kuin eilen. Eli massa silikonimuotteihin ja uuniin. Easy, nyt voin jo itsekin sanoa niin, enkä vain kuunnella kun Jordan toistelee sitä :D
Sitten tänään tein myös öö olikohan se 12kpl niitä sellaisia pitkänmallisia hedelmäpiirakoita, sekä pari pyöreää versiota samasta tortusta. Muutaman säilyketölkin siinä sai avata ja hedelmän asetella. Onneksi olen jo tässäkin hommassa (ainakin omasta mielestäni) tehokas ja jokaisen piirakan Jordan kyllä taas tarkisti, mutta kaikki olivat "good,good" eli onnistuinkin vielä. 
Peruskreemejä ja muita mössöjä myös keittelin ja vaahdottelin tänään, nekin alkaa jo sujua ihan hyvin, eikä tarvitse aina joka reseptin kohdalla kysellä että "olihan se nyt niin että maito kattilaan...." vaan muistan jo reseptin nähdessäni, miten se tehtiin. Täällä on siis reseptivihkoina sellaisia likaisia, kuluneita perus ruutuvihkoja, joihin reseptit on kirjoitettu. Osaan resepteistä on kaatunut jotakin päälle niin, ettei niistä meinaa enää edes saada selvää, tai ne on muuten vaan niin huonolla käsialalla kirjoitettu, että joskus luulin että jotain tuli 600g kun se olikin 400g, onneksi silloin vielä varmistin kaiken :D Ja resepteissä lukee tasan vain aineet sekalaisessa järjestyksessä ja that's it, ei mitään teko-ohjeita tai numerointia tai mitään. Noh, melko simppeleitähän nämä kaikki on, mutta silti kun on aika samantyylisiä niin on siinä ihan muistamista kerrakseen.
Nyt varmaan jää taas puolet tämän päivän tekemisistä pois tekstistä, mutta en kuollaksenikaan muista muuta, joten eiköhän tämä ollut tältä päivältä tässä.
Tänä viikonloppuna on tiedossa vähän bailaamista ja saarella visiteeraamista.
-Laura
Eclaireihin pistellään siis kolme reikää tällaisella
pienireikäisellä muovityllalla, jonka jälkeen
eclairit täytetään noiden reikien kohdalta
aivan täyteen,. Niin täyteen että täytettä
rupeaa pursuamaan jo ulos, jolloin se siistitään
pyyhkaisemällä kulhon reunaan.
Tässä täyte vaahtoutumassa

Pyöreitä verisoita hedelmäpiirakasta



Ja suorakaiteen muotoisia kylmässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti