keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Normipäivää

Bonjour!
Tänään ei ole töistä paljon kirjoitettavaa, sillä vaikka oli tosi kiva ja työntäyteinen päivä, oli tuotteet melko pitkälti samoja kuin aiemmin, joten uusia kuvia tai kerrottavaa ei oikein ole. Höpötän nyt tähän kuitenkin jotain.
Aamulla menin siis taas kuuteen ja perusjuttuja eli eclairien täyttöä, vähän tiskaamista, piirakoiden leikkaamista leivoksiksi jne ennen patonkien pakkausta ja kuljetusta. Tänään jotenkin onnistuin patonkeja pakatessa raapimaan käteni verinaarmuille ihan kunnolla. Sormet, ranteet ja käsivarret ovat nyt siis tosi kivan näköiset :D niissä patongeissa on siis sanomattakin selvästi tosi rapea kuori. Kerron nyt vaikka vähän tarkemmin tuosta keskiviikkoisesta patonkikierroksesta kun ei muutakaan oikein ole.
Eli noin puoli seitsemän aikaan menen aina pakkaamaan patonkeja tietyn määrän suuriin paperipusseihin ja loput sitten sellaisiin muovikoreihin. Patonkeja on periaatteessa kahta erilaista: sellaista tosi isoa ja mehevää(ja rapea kuorista!), sekä sellaista ohuempaa ja vaaleampaa. Nämä siis tällä patonkikierroksella, myymälässä sitten ihan omat patonkinsa. Esimerkiksi tänään meni 2x10kpl ja 2x9kpl suuria patonkeja pusseihin, 1x8kpl pieniä patonkeja, sekä kaksi säkkiä sellaisia "sämpylöitä" eli ohuempia patonkeja, jotka on leikattu 3-4osaan. Loput sitten tungetaan sellaisiin koreihin ja sitten säkit ja korit nostellaan patonkiauton erityisesti rakennettuun takaronttiin ja menoksi. Kierros kestää noin 30-45min ja välissä saatetaan tulla hakemaan vielä yksi satsi sellaisia ihanan rustiikkisen näköisiä sämpylöitä ja pyöreää leipää, joka menee sitten koululle (joka on muuten tosi iso, noin 1300oppilasta). Kierrosella viedään patonkeja mm.hotelleihin, jonkin sortin asuntoloihin jne. Säkit vain viedään aina oikealle paikalleen ja joissain kohteissa katsotaan listasta montako patonkia ja mitä laatua he tänään haluavat ja sitten niistä meidän koreista siirretään heidän koreihin oikeat määrät. Siinäpä se oikeastaan "lyhyesti" kerrottuna, ei mikään hirveän ihmeellinen juttu, mutta ihan mukava kierros.
Tänään oli myös taas taikinarumbaa, huh se on muuten tosi kovaa hommaa kun pitää olla niin hitookseen nopea ! En tiedä mitä taikinaa se oli, mutta sellaista vaaleaa, pehmeää ja tosi hyvä sitkoista vehnätaikinaa se oli. En siinä kiireessä ja puhkumiseltani ehtinyt kysyä mitä taikinaa se oli :D
Sitten oli perus piirakoita, kreemien tekoa, mille feuille, jne... sekä tänään teimme tosi suuren satsin cannele massaa, se haisee tosi hassulta..tiedä sitten miltä maistuu. Paljon rommia siihen ainakin tulee.
Töissä olen kyllä tosi hyvin päässyt porukkaan mukaan, vaikka kieltä en ihan ymmärräkkään. Tänäänkin minulle sanottiin että saan mennä aina jos on vähänkin nälkä niin tekemään itselleni täytetyn patongin jos haluan jne. Ja se yksi tyyppi jaksaa joka päivä monta kertaa laulaa minulle jotain ranskalaista Laura-laulua... :D Tänään voin sanoa, että on enään alle kaksi viikkoa aikaa jäljellä nauttia tästä kokemuksesta :o Ja huomenna on taas torstai ja päivä Christoffin kanssa ! Minun täytyy kyllä tässä vielä kysyä jos pääsisin vaikka päiväksi leipomopuolelle, jotta näkisin miten täällä nämä taivaalliset (<3) patongit tehdään. Patonkia minun tulee ehkä eniten täältä Ranskasta ikävä, se on jotain niin Jumalallista herkkua etten voi sanoin kuvailla ! :)
Mutta eipä tässä nyt kai muuta, kuviakaan ei oikeastaan ole, kun en viitsinyt samoista tuotteista mistä täällä on jo kuvia niin ottaa, ja oli kyllä kädet niin täynnä kokoajan hommaakin etten oikeastaan ehtinyt/se ei ollut päällimmäisenä ajatuksissa tänään. Ehkä sitten taas huomenna/perjantaina enemmän kuvia.
-Laura
Tässä tämä sama kuva kuin aiemmin siitä patonkiauton kontista

Näistä omena- ja hedelmäpiirakasta muistin tänään ottaa kuvan,
näitä on tehty aiemminkin mutta... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti