tiistai 8. syyskuuta 2015

Mille feuille ja muuta mukavaa

Aprikoosipiirakoista 1.versio, liian harvassa persikat
Salut !
Heivaan taas täältä Lef Herbiersistä. Tänään oli taas mukava päivä töissä ja pääsin taas tekemään kaikenlaista kivaa. Konditoriapuolellakin alan saamaan jo ihan sillälailla kivasti, sanotaanko sopivasti vastuuta. Tottakai aina Jordan tulee tarkistamaan kaiken, oli kyseessä sitten jokin ihan pienenpienikin juttu, mutta täällä on tosi tarkat kriteerit. Nyt osaan jo itsenäisesti tehdä täytteet eclairseihin ja vain ennen kuin alan täyttämään tarkistutan maun varmuuden vuoksi Jordanilla. Hyvin on onnistunut, ettei ole tarvinnut korjailla ainakaan vielä, nyt kun sanon näin niin huomenna varmaan mokaan jonkin ihan kunnolla :D Toivotaan etten. Sain myös tänään koristella mille feuille leivokset ihan itsenäisesti kun Jordan juoksi jossain alakerrassa. Se oli mukavalla tavalla jännää ja tuntui, että sain vähän todistaa etten ole ihan "peukalo keskellä kämmentä"-tyyppi, sillä en ollut ennen tehnyt tätä hommaa ja heti jätettiin ihan kokonaan yksin. Mutta hyvinhän se meni ja kun olin saanut koristeltua ja vähän ajankulukseni siinä tiskailin ja siivoilin, ennenkuin hän tuli takaisin ja tarkisti miltä näytti, peukku ylöspäin ja hymyhän sieltä tuli, jee. Tosi yksinkertainen koristeluhan se oli, mutta silti sekin olisi voinut mennä monella tavalla pieleen. Varsinkin tomusokerin laittamista paletin kanssa vähän jännitin kun se näyttää niin himpskatin helpolta, mutta kun konkreettisesti otti ne välineet käteensä tuli vähän ööö olo :D mutta sitten kun vain oli miettimättä liikaa ja vain teki niin hyvä tuli.
Aprikoosit paremmin aseteltuna, tiiviimmin
Sitten teimme tänään tiramisuja, n.150kpl sellaisia kivoja pieniä annoskokoisia, vähän kuin leivoksia. Harmikseni niihin vaan käytettiin valmiita keksejä, sekä siihen massaan valmista sellaista juustokakkumassaa, johon sekoitettiin kananmunan keltuaiset ja marenki jne. Mutta ihan hyvää tuli, en sillä, mutta itse en vain tykkää valmistuotteiden/puolivalmiiden tuotteiden käytöstä, vaikka pakko myöntää että aika paljonhan ne kyllä hommaa helpottaa. Mutta ei tämä valmisjuttu niin haittaa kuin ne macaronsit :( noh, pääsen kyllä asiasta yli ! :D Yksi asia, minkä olisin täällä vain halunnut oppia oli macaronsien valmistus, joten siksi vähän harmittaa.
Tänään teimme myös kylmään voitaikinaa ja jotain muuta, mihin tuli aika paljon etikkaa ja sulaa voita, en ole yhtään varma mikä taikina se oli. Tosi isot määrät tehdään kerralla pakkaseen sitä niinkuin taikinaa "ilman voita", ja sitten tarpeen mukaan aina tehdään loppuun kaulaamalla voi taikinaan jne. Tosin mikäli oikein tulkitsin, näiden voitaikinan siinä perustaikinassakin on voita ja sen lisäksi siihen vielä kaulitaan voita. On ainakin kunnon VOItaikinaa. Siinä taikinan nostelussa ja muotoilussa tuli kyllä kunnolla hiki kun piti olla tosi nopea ja yrittää pysyä Jordanin tahdissa.
Sitten teimme perus kreemejä ja muita mössöjä, sekä niitä sellaisia ihme piirakoita mihin keitetään sisälle sellainen vaniliakreemin tyylinen täyte. Teimme niitä aprikoosilla höystettynä, eli pohjalle keitettiin eräänlainen aprikoosihilloke, sitten vaniliakreemi ja päälle vielä aprikoosin puolikkaita. Pohjana on siis voitaikina. 
Mitähän muuta tänään töistä... No tänään konditoriassa oli myös sellainen nuori, todella kohtelias ja auttavainen poika, joka ilmeisesti on jonkinlaisessa työhön tutustumisessa tms. Mutta eipä kai muuta.
Eilen olin vähän kävelemässä taas ympäriämpäri ja otin taas muutamia kuvia, vaikka eihän mikään noilla kännykällä otetuissa kuvissa näytä miltään. Livenä kun noita maisemia katselee ei voi muutakuin hymyillä typerän näköisenä ja nauttia. On täällä vaan kaunista.
A demain ! Huomiseen !
- Laura

Tiramisuja, päälle tulee vielä kaakaojauhe aina ennen tarjollepanoa


Mille feuille
Mille feuille
             
Maisemaa
Maisemaa
             

Tosi houkuttelevan näköinen leipomo-
konditoria eikö vain? :D Kaikkia outoja
nukkeja ym. ikkunassa, eikä sisälläkään
näy yhtään leipää tai muutakaan...?
Vähän peltomaisemaa


Maisemaa
Ihana kävelytie

Tie, tuossa kuorma-autossa oli oviauki, vaikka sisällä
ei ollut ketään..varmaa avaimetkin sisällä että
ole hyvä vaan :D tosin on kyllä niin rämän
näköinen, että varmaan ei ole pelkoa varastamisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti