torstai 3. syyskuuta 2015

Työpäivä nro.7

Bonsoir taas !
Herranenaika kun nää päivät menee nopeasti ! Huomenna on muka taas perjantai?! Yhyy, menee liian nopeasti tämä kuukausi kun on kivaa.
Noh, mutta siis, tänään olin taas kokki Christopherin/Christoffin/miten se nyt sitten kirjoitettaisiinkaan oikein kanssa. Hän puhuu ihan hyvää englantia ja saimmekin keskusteltua aika hyvin musiikista, urheilusta, perheestä, harrastuksista ym. Aika samanlainen päivä oli, kuin viime torstaina, paitsi että nyt sain jo aika paljon tehdä itsenäisesti. Esimerkiksi parit salaatit sain tehdä ihan itse, Christopher vain näytti mitä aineita sinne pitää tulla ja sanoi että teeppäs siitä. Se oli aika jännää kun täällä on kaikki niin tarkkaa ja kaiken pitää olla näyttävää jne, enkä ollut ennen sellaista salaattia tehnyt. Täällä on muuten tosi erikoisia yhdistelmiä näissä salaateissa ym. Näihinkin ko. salaatteihin tuli; salaattimixiä, kanaa, punajuurta, maissia, kirsikkatomaatteja, juustoa, vähän on erilaista kuin kotosuomessa :D Pitsojakin kun tehtiin niin hän vain sanoi että teeppäs nämä ja lähti tupakille :D On kyllä kivaa saada jo vastuuta ja huomata, että luotto on syntynyt. Tottakai aina varmistan vielä, että teinhän oikein, mutta kaikki on vaan goodgood ja hyvä niin. 
Teimme myös tänään täytettyjä leipiä, jotain rapukastiketta ja riisiä ja jotain kasvishöystettä, suolaisia piirakoita (makuina oli:chorizo-homejuusto, tonnikala-tomaatti, sekä kolmejuustoa). Oli ihan kiva päivä, vaikka nämä hommat nyt ei varsinaisesti leipuri-kondiittorin hommiin kuulukaan :D Mutta ei se mitään, kokki-Laura iskee. 
Christopher pisti minut myös perkaamaan hirveän laatikollisen katkarapuja :D Se oli vähän ällöä hommaa, mutta alun kangertelun jälkeen sujui onneksi yllättävänkin nopeasti. 
Töiden jälkeen lähdin kävellen kiertelemään vähän kaupunkia ja shoppailemaan. Täällä on kyllä tosi kivoja vaatteita ja kenkiä ja hintataso on vähän alhaisempi, kuin Suomessa, joten tuli myös jonkun verran osteltua kaikenlaista :D Kävin myös Hyper-U nimisessä ikäänkuin supermarketissa, vähän kuin Prisma/Cittari, mutta vielä paaaljon isompi. Sieltä ostin vähän leivonta tarvikkeita, pari vuokaa, silikonimuottia, kahviaromia jne. Tuli sitä jo vähän tuliaisiakin löydettyä, Frederic(perheen isä) lupasi joku päivä lähteä kanssani viini ostoksille, jotta saan tuotua kotiin oikeasti hyvää ranskalaista viiniä. Suunnilleen neljä tuntia sain kulutettua tuolla reissulla, jalat huusivat hallelujaa kun pääsin kotiin, sillä olin ollut sen melkein 7h jalkojen päällä jo töissä ja sitten lähdin kävelemään vielä neljäksi tunniksi :D
Eipä tältä päivältä muuta, hyvin menee, mutta menköön ! 
-Laura

Salaatit á la Laura

Katkarapuja

Perattuja katkarapuja

Ah niin ihania täytettyjä patonkeja <3

Tässä kuvaa tieltä, jossa asustelen tämän kuukauden

Kuvaa kävelyretkeltäni, huomatkaa hauskat puut

Tässä on hyvä kävelytie(aika harvassa kohdassa
on näin hyvä kävelytie)

Useinmiten "kävelytiet" ovat vain tällaisia polkuja
tienvieressä. Pahoitteluni heilahtaneesta kuvasta

Tässä taas on superleveä kävelytie

Ihan tässä lähellä sijaitseva tosi upea kirkko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti