tiistai 1. syyskuuta 2015

Työpäivä nro 5.

Bonjour taas !

Tänään mulla ei taida olla mitään hirveän ihmeellistä kirjoitettavaa. Töissä on kivaa ja muutenkin kaikki sujuu hyvin.
Tänään töissä maistelinkin ihan hirveästi kaikkea, Jordan oli koko ajan maistattamassa jotakin, mikä oli tosi kivaa ! Kaikki maistui loistavalta ja jotenkin kaikki on täällä niin erilaista kuin Suomessa, mutta taas toisaalta ei niin kauhean erilaista...vaikeaa selittää :D Maistoin myös eilen kertomiani tummasta taikinasta tehtyjä eclaireja, joissa oli sisällä jotakin nougatkrokanttia, sekä suklaakermaa. Oli meinaan pikkusen hyviä, nam.
Tänään teimme aika paljon kaikkea, varmaan en taas muista tähän mainita kuin puolet, mutta ei se mitään. Aamulla perusjutut, eclairien täyttöä, tiskaamista, sellasien piirakoiden päälle kiilteen laittamista, mistä sitten leikataan leivoksia ... Täällä muuten käytetään kaikkialla kiilteenä sellaista ilmeisesti aprikoosihilloa, joka lämmitetään juoksevaksi. Sitten teimme sellaisia hauskoja omenapiirakoita, suklaaleivoksia, jnejne. En edes muista mitä kaikkea :D
Sitten autoin sellaisen rommilla maustetun voikreemin teossa, joka sitten käytettiin "croisantleivoksiin". Eli siis eiliseltä jääneet croisantit ja pain au chocolatit halkaistiin, kostutettiin rommivedessä, täytettiin voikreemillä, kansi päälle ja päälle vielä raita kreemiä ja mantelilastuja. En tiedä miltä maistuivat, mutta ideana ihan kiva. Hyvä tapa hyödyntää eiliseltä jääneet leivonnaiset.
Tänään autoin myös pakasteiden laitossa, eli croisantit, pain au chololatet ym. tehdään täällä kyllä itse, mutta tietenkin loogisesti kerralla tehdään isot satsit ja sitten pakkasesta aina otetaan sitä mukaa kun tarvitaan.
Mitähän muuta...no ainakin se, että huomenna lupauduin tekemään suomalaisen perus mansikka-kermakakun tuolla töissä. Olivat tosi kiinnostuneita, mitä kaikkea me Suomessa leivomme/millaisia konditoriatuotteita meillä on. Varmaan leivon myös pullaa mahdollisesti joku päivä ja saatampa tekaista voileipäkakunkin joskus. Voileipäkakusta he olivat jotenkin tosi wau :D

Mutta eipä tässä nyt kai muuta ihmeellistä, lopussa vähän kuvia tältä päivältä.

- Laura

Tässä nämä täytetyt croisantit

Suklaaleivosten pohjat paahdetulla hasselpähkinällä

Suklaaleivokset menossa hyytymään

Vasemmalla omenaleivoksia ja oikealla ilmeisesti tiramisua, en ole
ihan varma mmitä se on :D


Tässä kuvaa pinnasta, jossa croisantteja ym

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti